«Terug naar alle artiesten

Luc Steeno

Senioren, Live on Tape
***
Live on Tape (1 x 40')
     Luc Steeno werd op 28 juni 1964 te Leuven geboren, als eerste in een gezin van drie kinderen. Door zijn muzikale interesse voor Will Tura werd zijn belangstelling voor muziek aangewakkerd. Dit leidde tot volgende hoogtepunten in zijn leven als artiest :

  • Deelname aan de story-soundmix wedstrijd met het nummer ‘Vergeet Barbara’ en een 1e finaleplaats.
  • Na vele singles, die allen niet echt scoorden, heeft Luc z’n eerste hit te pakken met ‘Ik mis je elke dag’. Door de komst van VTM (Tien om te zien) wordt hij gebombardeerd tot nieuw idool in Vlaanderen.
  • De duosingle van Luc Steeno en Sandra Kim ‘Bel me, schrijf me’ is goed voor een eerste plaats zowel op BRT2 radio als in ‘Tien om te zien’. Samen trekken ze door heel Vlaanderen en zelfs Wallonië loopt warm voor hun duet.
  • Luc mag dé Zomerhit-trofee (Radio2) van 92 in ontvangst nemen voor ‘Hij speelde accordeon’, zijn grootste hit tot nu toe. Het nummer stond maar liefst 8 weken op nr.1 in de Vlaamse hitparade.
  • In oktober trekt hij alle mediabelangstelling opnieuw naar zich toe door zijn nieuwe cd ‘Liefde wint het toch altijd’ voor te stellen tussen de kamelen in Egypte. De cd haalt onmiddellijk goud !
  • Na een fanreis naar Kenia schrijft Luc samen met de pianist Miguel Wiels de hit ‘Africa, hakuna matata’. Nog steeds een succesvol nummer tijdens de optredens.
  • Luc krijgt voor het eerst in zijn carrière een platencontract aangeboden bij een ‘major-company’. Warner Music heeft grootse plannen voor Luc waaronder een full-cd in het najaar samen met een grote media-campagne op tv.
  • juni 2003 slaan Luc Steeno, Willy Sommers en Lisa Del Bo de handen in mekaar voor een uniek project. “Tussen Heist en de Ardennen” wordt de eerste van 3 singles uit de cd “De mooiste duetten en méér”. Een album vol klassiekers dat door Peter Koelewijn werd geproduced.

Tot vandaag veroverd Luc Steeno nog steeds zonder probleem menig Vlaamse podia!
Beslist een meerwaarde op uw evenement!


Foto's

Video's