John Terra

Live on Tape, Senioren

Boek John Terra voor uw event

Hier niets invullen!
 • Live on Tape;1 x 40';**

Johnny Terwingen, zoals hij in 1951 in Hasselt/Maasmechelen werd geboren, begon zijn muzikale carrière bij het orkest van zijn oom "The Ramblers". Daar werd hij opgemerkt door manager Robert Bylois (manager van Adamo, Ann Christy ...). De artiestennaam Terra werd verkregen door de samentrekking van de namen van zijn ouders (Terwingen en Ramaekers). Bylois deed zijn pupil het eerst proberen op de (lucratievere) Franse markt (vb. Adieu, Fille de mes rêves). Nadien werd overgeschakeld op nederlandse "schlagers", die zorgden voor bekendheid in Vlaanderen.

Gedurende de jaren zeventig reeg hij de hits in de Vlaamse top 10 (en de Belgische top 30) aan elkaar, met als uitschieters "Iemand heeft je pijn gedaan" en "Is er een ander ?" uit 1973, toen hij samenwerkte met Jean Kluger. Nadien volgde een overstap naar Philips en nog een reeks hits in 1976 ("Verliefd voor de eerste keer", "Als je de taal van de liefde verstaat"). Hierna raakte de carrière van de zanger echter in het slop.

In 1981 maakte hij een verrassende comeback via de Baccarabeker (een wedstrijd waarbij ploegen van artiesten het tegen elkaar opnemen) en de single "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" (een door Johnny Hoes vertaalde Duitse schlager). Deze song werd een grote hit (7 weken op 1 in de Vlaamse top 10), maar zorgde ook voor een ander soort bekendheid : de groep Arbeid Adelt! maakte een soort prettig gestoorde punkparodie "De dag dat het zonlicht ..."op het nummer (met als refrein "de dag, de dag, dat het zonlicht, zonlicht niet meer scheen, dat was de dag de dag dat John, John met mijn vriend verdween"). De - al dan niet gespeelde - woede van de Vlaamse zanger zorgde voor een mini-rel. 

Vanaf eind jaren tachtig kwam John Terra minder en minder omwille van eigen muzikale prestaties in het nieuws (in 1996 legde hij trouwens definitief de microfoon neer), maar wist hij wel een lucratief bedrijf uit te bouwen met zijn fijne neus voor "vlaams talent".
Als kapitein van de Limburgse Baccarabeker draagt hij zo de historische verantwoordelijkheid de ontdekker te zijn van mensen als Dana Winner, Patrick Onzia, Erik Goossens (Leopold 3), Kim 'Kay, Lisa Del Bo (hij was mede-auteur van "Liefde is een kaartspel", de inzending voor het eurosongfestival 1996) en Vanessa Chinitor (eurosongfestival 1999). Hij blijkt ook over een interessante "schuif" te beschikken met daarin hitgevoelig materiaal (zo lag de europese danshit "Lilali" er een jaar te wachten en ook de song "Like The Wind" van Emma Philippa voor Vanassa Chinitor lagen daar al drie jaar in). Wie weet wat er nog uitkomt.

JOHN TERRA, charmezanger en componist voor collega-artiesten

Johnny Terwingen scoorde in de jaren 70 en 80 hoog in de Vlaamse hitlijsten als John Terra. Onder deze artiestennaam bleef hij ook nadien actief, maar dan vooral als componist voor een lange lijst Vlaamse artiesten waaronder Helmut Lotti, Christoff, Yasmine, Lisa del Bo.

Als zanger was het lange tijd stil rond John Terra, maar door een toevallige muzikale ontmoeting met Patrick Riguelle, is de goesting voor het zingen sinds een poosje terug.Foto's

Video's

Artiesten in hetzelfde genre

Mensen zijn mobieler geworden en kunnen overal van alles gaan zien. Een kwalitatief programma
brengen is dan ook voor EHSproducties een must.

 • S-Plus Oost-Vlaanderen

  Peggy Demoor

  Bij S-Plus zijn we heel tevreden over de samenwerking met EHSPRODUCTIES. De service van het eerste contact tot de dag van het optreden is super. Steeds tot uw dienst en offertes op maat en vraag van ons. Is de boeking gemaakt, dan hoeven we ons nergens geen zorgen meer om te maken; We zijn er zeker van dat alles afgewerkt zal zijn, zeker een aanrader!
 • Feestcomité Deerlijk

  Rudy Verhulst

  Wat het afgelopen seniorenfeest betreft en de diensten die jullie leverden is er totaal niets op aan te merken. Van service tot de kwaliteit, het was gewoon top wat er geleverd werd. Zowel de artiesten als de geluidskwaliteit waren super, daarbovenop was er een zeer tevreden publiek.
 • KBC Oost-Vlaanderen

  Antoon Lievens

  De show van de Pietenbende verliep zoals we het gewenst hadden. Jens is een heel vlotte en duidelijke spreker. De kinderen hebben enorm genoten van zijn kwaliteiten. De geluidskwaliteit van de muziek is het beste wat er reeds gespeeld is in de zaal (volgen sde eigenaar "Oktoberhallen Wieze" en ook volgens mij). Van de aanwezigen hebben we trouwens enkel heel positieve reacties gekregen. Korom: schitterend!
 • Gemeentebestuur Steenokkerzeel

  Sato Pollet

  Zowel voor ons Kerfstfeest voor onze senioren als voor ons jaarlijks zomerfestival doen we steevast beroep op EHSPRODUCTIES. Steeds opnieuw verrassen ze ons met frisse voorstellen binnen het vooropgestelde budget. Onze jarenlange samenwerking is de mooiste referentie en kon enkel gebeuren in een professioneel kader.

Uw vermaak is onze taak

Artistiek Productiehuis van Podiumentertainment & Straatanimatie

Boek uw artiest nu